Groen & gezond

Gezond trakteren, les in de buitenlucht, groene vingers 'kweken' in de moestuin. De Kleine Vliegenier houdt van de natuur en leert kinderen de waarde van groen en gezond.

Gezonde School Vignet!

Capoeira, volksdansen, sporten: we bewegen ons gek in de pauze! Dat is superleuk, leerzaam en gezond! Ook verkiezen we een fruittraktatie boven een zakje chips. Onze gezonde levensstijl is het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ook opgevallen: we hebben het landelijke vignet Gezonde School behaald. Tadaaaa!

BeweegWijs

BeweegWijs stimuleert leerlingen om samen te spelen en te bewegen op het schoolplein. Dat gebeurt onder leiding van een spelbegeleider en een juniorcoach. Een juniorcoach is een leerling die het leuk vindt om spellen te begeleiden. De leerling kan zich hiervoor vrijwillig aanmelden bij de leerkracht. Ze gaan de activiteiten uitleggen en begeleiden. Zeker voor de eerste keer best spannend!

Sjouwen in de moestuin

We staan er niet meer zo bij stil, maar hoe fantastisch is het dat als je een zaadje plant dat er dan iets gaat groeien. Misschien wel een boom met fruit of noten. Die je dan vervolgens op kunt eten! In de moestuin kunnen leerlingen met eigen ogen zien hoe mooi de natuur is. Ze leren tuinieren, zorgen, samenwerken en - niet te vergeten - zuinig zijn op de aarde. Dat laatste gebeurde samen met 5 studenten Milieuwetenschap van de Universtiteit Utrecht.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Lees meerDoorgaan